10006221_10152288219145124_2831588858417208955_nLINN KRISTIN FLATEN

Jeg er født og oppvokst i Rogaland, og er nok en typisk “Roggis”, målbevisst og målrettet! Jeg er av den typen som har visst hele livet hva jeg skulle bli. Bonde! Jeg har alltid hatt en lidenskap for dyr og natur. Men jeg var dog ikke av de heldige som ble født inn i en bondeslekt. Driven i meg var likevel stor, og så langt jeg kan huske tilbake har jeg jobbet på gårder i mitt nærområde, med den fordelen at jeg har fått erfaring i fra veldig mange driftsformer. Jeg vokste opp med hunder, og har aldri kunnet forestille meg en barndom uten. Den hadde definitivt vært kjedeligere! Hest har også vært en stor lidenskap, og erfaringen jeg har med dette dyret drar jeg også med meg inn i hundetreningen.

I -98 slo jeg nye røtter og gjorde sørlending av meg. Jeg traff drømmemannen og fant mitt himmelrike på jord. Nesbakken er Helges slektsgård, et typisk sørlands-småbruk med lite dyrket mark og en hel del skog. Her har jeg fått lov til å utfolde meg og bruke mine evner, og på 15 år har vi rukket å få to jenter, bygget fjøs, redskapsbygg og kennel. Vi har nå 100 vinterfôret sau, av typen NKS og farga Spæl. I kennelen er det 8 Border Collier, og for øvrig har vi også 1 Tinker hingst og 5 katter…

Jeg er en sauebonde… som er hekta på gjeterhunder og konkurranser! Målet mitt er alltid, først og fremst, å få frem gode arbeidshunder. Både i avl og trening. Men jeg elsker arbeidet med å spisse ferdighetene til hundene mot konkurransebanen. Nesten helt fra starten av har jeg hatt 2 x verdensmester og 3 x supreme-vinner Aled Owen som min faste trener og mentor. I 2012 gikk jeg instruktør kurs for NM og EM vinner Jo Agnar Hansen og ble godkjent gjeterhundinstruktør i NSG.

Bilde tatt av Karin Mattson