Vinter 2012 144 (2)I vinter har Billy (Hillbilly Deluxe) og jeg deltatt i Vintercupen i Rogaland. Den har bestått av 3 innledende runder, der de 10 beste gikk videre til en dobbelt-hent finale. Innledende runder har vært full klasse 3, på flotte og utfordrende baner.

Billy vant den første innledende runden. Der var sauen særlig utfordrende i løsning og inndriv, og nesten håpløs i deling og singling. Vi var blant de få som hadde alle momentene den dagen. I runde to ble det en 8. plass og så en 12. plass i runde 3. Før finalen hadde vi en 5. plass sammenlagt.

Vi kan ikke skryte av gode forberedelser før finalen. Billy hadde hatt fri i fire uker, og jeg hadde så vidt kommet meg på bena etter en større operasjon! Jeg hadde ærlig talt ikke helt troen på de store resultatene på forhånd… Men så gikk han så nydelig!!! Vi mistet noen poeng her og der, men de må jeg ta på min kappe. Da jeg skulle sende han ut første utgang var jeg så utydelig med kommandoen at han ble usikker, så han løp litt halvhjertet av sted, og kikket bak på meg, så vi tapte et par poeng der. Han hadde en knallfin andre utgang, dagens beste, vil jeg si! Han tok se bak kommandoen uten å nøle, og la seg fint ut til venstre. Jeg fikk litt panikk på kryssdrivet, for jeg følte sauen var litt lavt i forhold til portene, og endte med å ta de rett på oppsiden av porten! Og jeg greide å falle i bakken i sorteringen, så vi måtte begynne på nytt. Ellers gikk det riktig så fint, sauen var ikke helt enkel i løsningen og på inndrivet, men det ordnet han så flott opp i sel

D

2015 meldte sin ankomst og alt stoppet plutselig opp for hundene og meg… Skiftende vær og dårlige treningsforhold ødela første halvdel av januar, og, så la jeg meg på operasjonsbordet og satte meg utav drift for de neste 5 ukene! Heldigvis har vi fått mye snø, og været har fortsatt å være skiftende, så treningsforholdene er fremdeles ikke optimale. Ellers hadde jeg nok klort ned veggene her!! Kennelen er full av spennende unghunder som jeg verker etter å få trent på, og Billy sender meg lange bedende blikk. Jeg bruker tiden på å tenke over sesongen 2014, planlegge treningen for i år, sette nye mål og glede meg! Ceildh er drektig med Pyro, og nå er det ikke lenge igjen til nysgjerrigheten stilles! Så tross alt, om vi ikke er i full sving med trening og forberedelser, er ikke livet så ille likevel!

Kurs sommer 2014 354Jeg må rett og slett bare oppsummere litt fra sommer og høst sesongen! Planen var å være flink til å komme med oppdateringer underveis, men den gang ei! I løpet av sommeren har vi fostret opp to kull her på Nesbakken, og det krever sannelig sitt av tid og arbeid. Men det er utrolig moro, spesielt når de eldste valpene nå nærmer seg halvåret, alle gjeter og ser utrolig lovende ut!!! Vi har en fra Ceildh x Akersborg Pyro her på gården, Nesbakkens Redneck Crazy, jeg får gåsehud hver gang jeg ser han jobbe!

Spottie og Billy fikk 7 valper den 15. August. De ble noen heftige saker som minnet mer om en gjeng utsultet pirajaer enn valper en stund. Makan til lekelyst og energi! Det skal bli spennende å følge denne kombinasjonen videre, også fra dette kullet har vi to på gården vi får følge på nært hold.

Vi har i løpet av sommeren arrangert fire kurs på Nesbakken, to med undertegnede som instruktør, og to med Allistair Lyttle fra Irland. I juli hadde jeg og hundene en trivelig helg på kurs i Telemark, med Aled Owen og Gwyn Lightfoot som instruktører. Vi har også  hatt en tur til gode venner i Wales, men i år ble ikke hundene med.

Vi arrangerte felles fylskesmesterskap med Vest Agder i år igjen, i år ble det holdt her på Nesbakken. I tillegg til deltakere fra fylkene, kom det også en hel gjeng fra Rogaland! Veldig trivelig å være flere! “Overall” kom Billy på 2. plass, med samme poengsum som førsteplassen.

Ceildh skadet korsbåndet under arbeid i sommer… Hun har blitt operert og er under rehabilitering. Foreløpig går det bra, tiden vil vise om hun kommer tilbake på banen igjen… Dette var veldig hardt å svelge, jeg hadde gledet meg veldig til konkurranse sesongen med henne i år.

I løpet av sommeren og høsten har hundene og jeg tilbakelagt over 12 000 km i bil, jobb, trening og konkurranser krever sitt! Sesongen har vært litt opp og ned resultatmessig. Med en skadet og en med valper, har jeg bare hatt Billy å konkurrere med i år. Norgesserien startet utrolig bra med en 2. plass på Radøy. Etter det gikk det ikke helt etter planen… Billy har gått veldig bra, men jeg har ikke hatt helt kontroll i nærarbeidet, og sløst bort både poeng og tid! Vi nådde ikke målet om en finaleplass, så det er bare å skjerpe seg til neste år! Vi hadde en fantastisk tur til NM, Ørsta i Møre og Romsdal. Første dagen av NM var sauen mildt sagt litt obsternasig, og vi var så uheldige å få erfare det! Billy gikk kjempebra, men vanskelig sau gjorde det ikke mulig å sanke så mye poeng. I tillegg hadde vi ikke tid til å få singlet. Helt på tampen av sesongen reiste vi til Rogaland, der Billy vant Håmesterskapet, og min nye tispe fra Irland, Meg, gikk til godkjent prøve. Gratulerer til Kjell Sviland og Nesbakkens Fly (Ceildh x Shep), som også gikk også til godkjent prøve denne dagen!

Nå kjennes det godt at sesongen er over, jeg har flere spennende unghunder å trene på, og planlegger også et par kull!

15. Mai hadde Ceildh en særdeles trøblete valping, som endte med keisersnitt og en død tispevalp. Vi gleder oss over at alt gikk greit med Ceildh, og at det tross alt nå løper 5 flotte valper rundt på tunet her! Våren og forsommeren har vært travelt, derfor har det kommet lite oppdateringer fra oss.

Det er et trivelig kull, valpene ser ut til å bli noen heftige saker, fulle av selvtillit! Det skal bli spennende å følge dem, spesielt gleder vi oss til de kan startes på sau. Det blir igjen en hannvalp her hos oss, en ny partner til Andrea. Alle valpene er solgt, og det er nå bare en uke igjen til de flytter til sine nye hjem.Nesbakken juli -14 239 (2)

 

 

1926670_10151818897831706_592452975_nIMG_0449Jeg fikk så innmari lyst til å fortelle litt om James!

James er min egen Hillbilly Deluxe’s kullbror, og han har fått utdelt en minst like stor personlighet som BillyBoy!. James bor i Skien hos Heidi og Torgrim Sørensen. Vi kom i kontakt via felles kjente da James var valp. De var på leting etter et nytt familie medlem, de hadde forelsket seg i BC, men hadde litt betenkeligheter med tanke på om det var riktig rase å satse på for dem. Ville de klare oppgaven med å gi han nok stimuli?

Så, altså, valget stod mellom Engelsk Bulldog og James… Heldigvis ble det James! De var solgt ved første møte 🙂

Nok av stimuli og arbeidsoppgaver har de sannelig klart å gi han! Han lever et ekstremt rikt liv som fullverdig familiemedlem med masse plikter. Det er så utrolig imponerende å se videosnutter av James som hjelper til med klesvask, bærer, bringer og henter. Vi undret en gang på om det gikk an å lære han å støvsuge, og den utfordringen tok de på strak arm!

James og Torgrim debuterte i lydighetsringen for ikke så lenge siden, og har imponert med gode resultater og opprykk. De har bla. en 1. og 2. plass i sin foreløpige karriere. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og bøyer meg totalt i støvet… Dette fantastiske teamet har en ekstra utfordring, men lar seg ikke bremse av en rullestol! 25. mai starter de i klasse 3, og vi her på Nesbakken er kjempespente!!!

579Vi fikk i går konstatert på ultralyd at Ceildh er drektig! Da går entrer vi påska med et gedigent smil, og teller ned dagene til neste ultralyd! Da kan vi forhåpentligvis telle hvor mange som befinner seg inni der, slik at vi får en liten aning om hva som er i vente. Heldigvis er vi i full gang med lamming, våren er tidlig og det er veldig travelt, da blir ikke ventetiden så lang. Jeg er ikke født med mengder av tålmodighet, så uten noe å styre med hadde jeg vel gått i spinn av å måtte vente… 😉